Senna (cassia), Cassia senna, HERB TM

Out of stock
Only %1 left
SKU
b458conf
Действа като слабително, диуретично.

Сена (касия) — Cassia senna L.

Действие на сена / майчин лист/ шушулки със семена млени

Слабително, диуретично.

Приложение на сена / майчин лист/ шушулки със семена млени

Дава късен ефект (8-10 часа след приемането на билката). Действието е меко, безболезнено и не се последва от запек. Това позволява да се прилага при запек на тежко болни, чернодробно болни и при хемороиди. При продължителна употреба слабителният ефект отслабва. Прилага се и като диуретично средство.

Начин на употреба на сена / майчин лист/ шушулки със семена млени

Използва се отвара от плодовете и шушулките на сената. Една супена лъжица от билката се вари 15 минути с 250 мл вода. Цялото количество се изпива наведнъж, най-добре вечер преди лягане.

Противопоказания на сена / майчин лист/ шушулки със семена млени

Да не се дава на деца под 2 години, а за тези от 2 до 12 години трябва да се следва точно препоръчаната дозировка.
Да не се приема за повече от 10 дни без прекъсване. Продължителната употреба води до отслабване на големите мускули на червата и до други състояния като сърдечни аритмии, електролитни дисбаланси и ускорено влошаване на костите.
Да не се приема по време на бременност.
Да не се използва, ако има съмнения за чревно запушване, остри чревни възпаления или апендикс. Не трябва да се приема, ако има такива проблеми като язви, дивертикулит, колит или други чревни разстройва. Да не се използва в случаи на хронични стомашно-чревни заболявания; колики; дехидратация; хемороиди; възпаление на храносмилателния канал; пролапс; спастично дебело черво
.

Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account